Cases


Continu Felsmachine

Produceren

Machine voor het produceren van gegalvaniseerde rookgasafvoerpijpen.De Continu Felsmachine produceert elke 4 seconden een rookgasafvoerpijp. Deze pijpen kunnen verschillen in diameter en in lengte. Hiervoor zijn een aantal in te stellen recepten beschikbaar.

Ingangsproduct is een plaat met aan beide zijden een door de hoek gezette rand. Deze plaat wordt in de eerste stap rond gewalst, echter met een opening tussen beide gezette hoeken. 

In de vervolgstap wordt de gewalste pijp doorgevoerd naar een volgend station, waar de pijp door toepassing van een drietal servobewegingen wordt “dichtgeklikt”. Vervolgens wordt de pijp doorgevoerd en door een aangedreven felsrol geduwd. Hierna is de pijp gereed.

De dichtklikbeweging wordt gerealiseerd door een drie sets Lean® tandheugelkasten, elk aangedreven door een Festo stappenmotor. De drie bewegingen vinden na elkaar plaats. Beide transportbewegingen vinden plaats door toepassing van een rechtgeleiding van Bahr® en aandrijving door middel van een Nord draaistroommotor met positioneerfunctionaliteit. Voor de verstellingen wordt gebruik gemaakt van een Lenord&Bauer verstelmotor. Het geheel wordt gestuurd door een Siemens PLC.