envlag Consumer electronics      0031 (0) 50 3 16 82 82

Speciaal bouw oplossingen voor Consumer electronics

Slangfabricagemachine

Speciaal machine voor het produceren van halffabricaat PTFE slangen.

Van een fabrikant van close-in boilers kreeg Wadcon de vraag voor het ontwikkelen van een speciaal machine voor het maken van een speciaal gevormde PTFE aanvoer slang. Door de diverse procestappen te ontleden, heeft Wadcon een machine kunnen ontwerpen die alle bewerkingen voor de productie van de slang overzichtelijk uitvoert. Met aansturing van een compacte PLC wordt de PTFE slang van een rol afgewikkeld en gestrekt waarna deze op een vooraf ingestelde lengte afgeknipt. Vervolgens wordt deze slang aan een warmtebron aangeboden. Na voldoende te zijn opgewarmd, wordt de slang met een watergekoelde doorn van de juiste geometrie voorzien. Hierna wordt de slang geplaatst in een bak om elders in het proces verder verwerkt te worden.

Slang assemblagemachine

Speciaal machine voor het bevestigen van een connector aan een PTFE slang.

Van een fabrikant van close-in boilers kreeg Wadcon de vraag voor het ontwikkelen van een speciaal machine voor het onlosmakelijk verbinden van een connector aan een, met RVS omvlochten, PTFE slang. Vanuit een voorraadbuffer neemt een robot een halffabricaat slang en plaatst deze over een gereedliggende stang. Deze stang, die met meerdere eenzelfde stangen op een transportriem is bevestigd, heeft als doel de slang op een gedefinieerde positie te houden en te transporteren van processtation naar processtation. Nadat de slang op positie is gebracht worden in verschillende stappen de slang voorbereid, bewerkt, van een tule en connector voorzien, nagewerkt en getrompt om uiteindelijk, door middel van een vision systeem, een nauwkeurige kwaliteitscontrole te ondergaan. Alle goedgekeurde slangen worden in een bak geplaatst om elders in het proces verder verwerkt te worden.

 

slangmachine

philips kabelbreuktester

Kabelbreuktester

Duurtest opstellen voor het testen van kabels volgens de IEC 60884-1 norm.

Voor het uitvoeren van duurtesten kreeg Wadcon de vraag voor het ontwikkelen van een testmachine om kabels met een aangegoten steker te testen op breuk volgens de IEC 60884-1 norm. In de kabelbreuktester worden tot maximaal vijf kabels getest door deze bij de steker te “knikken”. Dit wordt verzorgt door een draaimodule die 45° naar links en naar rechts te verdraaien. Aan de kabels hangt een gewicht waardoor de werkelijkheid zo goed mogelijk wordt nagebootst. De kabels zijn onderling doorverbonden en worden getest met een aangesloten belasting. Wanneer een van de kabels het begeeft zal de testcyclus stoppen en een melding geven op het scherm van de PLC. De defecte kabel kan dan worden overbrugd met een schakelaar en de overige kabels worden verder getest. Op de PLC worden het aantal “knikken” bijgehouden en gelogd op een SD kaart.

IPx waterdichtheidstester

Speciale testmachine bedoeld om producten te testen op de aangegeven IP (International Protection) waarde volgens de IEC 60529 norm.

In de waterdichtheidstester kunnen de opgegeven IP waarden van producten worden getest. Door middel van een roterende sproeiboog wordt water op het product gespoten door 72 sproeiers met een gedefinieerde doorlaat zoals vastgesteld in de IEC norm. De boog kan maximaal 180° draaien en de draaihoek kan worden ingesteld. Ook de waterhoeveelheid kan worden ingesteld tot een maximum van 16 liter/minuut. Waarden zoals het aantal bewegingen en waterverbruik worden, voor verdere analyse van de tests, gelogd op een SD kaart.

Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft of u wilt weten hoe Wadcon uw proces kan verbeteren? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij zullen u zo snel mogelijk benaderen voor een afspraak.

 

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.