eu nl      0031 (0) 50 3 16 82 82

wadcon logo automation
 

Movit Datagestuurd Transfersysteem

logo snn            logo europese unie x

Movit datagestuurd transfersysteem

De basis van het Movit datagestuurd transfersysteem is een standaard in de markt verkrijgbaar transfersysteem voor productdragers met stoppers/liften/wissels enzovoort. Aan dit transfersysteem worden modulaire besturingskasten én modulaire software toegevoegd. Deze geïntegreerde besturing per baanstuk maakt gebruik van RFID en i/o link. Via een PC/tablet kan per positie op de baan worden bepaald welke dragerstatus hoe verwerkt moet worden. Dit project is mede tot stand gekomen door SNN & Europese Unie

Movit systeem        Movit besturing        Movit voorbeeld

 

Assemblagelijn autodaken
Assemblagelijn autodaken

Montagelijn (15 meter) voor het samenstellen van diverse onderdelen voor auto dakramen.  

Assemblagelijn autodaken 2

Op deze montagelijn worden glazen autodaken samengevoegd met een inbouwframe en bestaat uit 5 montage- en controle stations. Op station 1 wordt gecontroleerd of de op het glazen dak gelijmde profielen evenwijdig aangebracht zijn. Vervolgens worden op station 2 en 3 geprefabriceerde onderdelen aangebracht en vastgeschroefd met een moment-schroevendraaier. 

Op station 4 worden 24 boutjes geplaatst met een X-Y place unit. De boutjes worden één voor één aangevoerd door een trilvuller met separator. Als laatste worden op station 5 nog diverse onderdelen aangebracht en (op moment) vastgeschroefd.  

Voor de besturing wordt gebruik gemaakt van een Siemens S7-300 PLC met een 10 inch Advantech touchscreen. Voor het aandraaien van de boutjes wordt gebruik gemaakt van automatische schroevendraaiers van Atlas-Copco met moment instelling. 

 

Movit documentatie

 

De grote voordelen van het Movit datagestuurd transfersysteem zijn:

 

Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft of u wilt weten hoe een Wadcon uw proces kan verbeteren? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zullen u zo snel mogelijk benaderen voor een afspraak.

 

 

Wadcon
Onderdeel van
Onderdeel van de VRI groep
evenals:
Habeload
Integron
DTS2
S. Munter Elektrotechniek