0031 (0) 50 3 16 82 82

wadcon logo automation

Movit Datagestuurd Transfersysteem

Movit datagestuurd transfersysteem

De basis van het Movit datagestuurd transfersysteem is een standaard in de markt verkrijgbaar transfersysteem voor productdragers met stoppers/liften/wissels enzovoort. Aan dit transfersysteem worden modulaire besturingskasten én modulaire software toegevoegd. Deze geïntegreerde besturing per baanstuk maakt gebruik van RFID en i/o link. Via een PC/tablet kan per positie op de baan worden bepaald welke dragerstatus hoe verwerkt moet worden. Dit project is mede tot stand gekomen door SNN & Europese Unie

Magazijn handling en laad robot

Wadcon en zusterbedrijf Habeload hebben samengewerkt om op basis van bewezen handling oplossingen een automatisch rollen magazijn te ontwikkelen voor non-woven rollen met een grote diversiteit. De robot met een bereik van 8 meter x 18 meter en een payload van 250 kg haalt een rol op uit het magazijn en laadt deze op een ‘unwinder’ zodat de productie onbemand door kan gaan. De unwinder staat aan het begin van het productie proces en zorgt voor gelijkmatige aanvoer van materiaal. Op het moment dat een unwinder een signaal geeft dat een van de rollen bijna op is, komt de machine in actie. De handling robot signaleert welke unwinder beladen moet gaan worden en zal op zoek gaan naar de juiste volle rol die elders liggen opgeslagen. Het middelpunt van de rol wordt met een vision camera gedetecteerd en met een doorn van binnenuit opgepakt. De rol wordt nu 90° gekanteld en naar de juiste unwinder gebracht.

magazijn handling en laad robot

De grote voordelen van het Movit datagestuurd transfersysteem zijn:

 

logo snn            logo europese unie x

Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft of u wilt weten hoe een Wadcon uw proces kan verbeteren? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zullen u zo snel mogelijk benaderen voor een afspraak.

 

 

Wadcon
Habeload
Integron
DTS2
S. Munter Elektrotechniek
Onderdeel van
Onderdeel van de VRI groep