envlag Produceren      0031 (0) 50 3 16 82 82

 

Produceren

Productiemachines

Het fabriceren van producten of onderdelen vergt vaak specialistische oplossingen welke niet standaard op de markt verkrijgbaar zijn: onze engineers denken graag met u mee waarbij wij de concepten en ideeën ook graag voor u realiseren. 

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Snijmachine vezelversterkte plaat
Snijmachine vezelversterkte plaat

De snijmachine is ontworpen voor het snijden van coupons voor het lamineren van geïsoleerde vrachtwagen wanden en soortgelijke toepassingen. Doordat het materiaal zeer moeilijk te snijden is heeft Wadcon hier een speciale machine voor ontwikkeld die materiaal vanaf de rol kan snijden en aan de andere kant kan oprollen voor verdere verwerking.

Snijmachine vezel versterkte plaat

Deze machine is ontworpen voor het snijden van coupons voor de fabricage van vrachtwagen carrosserie in gelamineerde panelen. Voor een vrachtwagen carrosserie is een lichte maar slijtage bestendige constructie nodig, en dat is per definitie lastig te bewerken. Met ons aangedreven snijmessen set kunnen wij vanaf de rol lengte- en dwars snitten maken. Optioneel kunnen we messensets binnen een beperkte draaistraal sturen en zo meer snijvrijheid leveren.
Het system is ontworpen voor een fabrikant die huiven lamineert in een glasvezel versterkt semi flexibel materiaal, met een dikte tot 3 mm.

Aanvoer rol

Deze machine is bedoeld als een rol naar rol oplossing: het materiaal wordt vanaf een rol getrokken de machine in en langs de snijmessen geleid. De aanvoer van het materiaal is voorzien door een set rollers waar de rol met materiaal op ligt. Zo kan een rol materiaal op de aanvoer kant van de machine gelegd worden voor verwerking zonder dat deze op een as hoeft te worden gehangen. Optioneel kan een tilhulp het laden en lossen van een rol vergemakkelijken.

Na invoer in de machine trekt een set aandrijfrollen het materiaal verder de machine in waarbij het vlak wordt gehouden door een set remrollen.

Snij processnijproces

Het snijproces wordt uitgevoerd door een set aangedreven messen die langs elkaar lopen als een schaarbeweging. De trekrollen zorgen voor een constante snelheid langs de messen en voortgang wordt nauwkeurig bijgehouden door encoders op de trekrollen. De messen zijn makkelijk te demonteren om te slijpen.

Dwars snit

Een dwarssnit is altijd in de volle breedte van het materiaal. Een set snijrollen, identiek aan de langs snit rollen trekt over de hele breedte van het materiaal terwijl de aandrijfrollen stilstaan. 

Dwarssnit

Langs snit

Drie sets snijrollen zorgen voor de snit in langs richting. In de standard machine is er rekening gehouden met een snit in de richting van het materiaal transport en een op 90graden daarvan.

Langs snit

 

Vanwege het stijve en lastig hanteerbaar materiaal wordt het opgevangen op een as met zuignappen die het materiaal oprolt met aan de buitenkant een rollen geleiding om het materiaal rond te vormen. Na de dwarssnit wordt het materiaal verder opgerold en de rol gestabiliseerd met een band rond de rol. Hierna kan de rol op een wagentje worden afgevoerd. Als optie kan, vooral voor kortere stukken, de oprol functie worden overgeslagen en de couponstukken op een uitslag tafel worden gelegd.

As met zuignappen

Specificaties

10 m/min snijsnelheid met 1, 2 of 3 langs snitten; minimum materiaal dikte hangt van de stijfheid van het materiaal af, maximaal ca 3 mm glasvezel versterkt materiaal. Voor specifieke materiaalsoorten is het verstandig om proeven te doen.

Snijresten worden weg gezogen direct na het snijden

Optioneel vrije vorm snijden. Door de langs snij messen draaibaar en in de breedte bestuurbaar te maken kunnen wij en zekere mate van vrije vorm snijden mogelijk maken, op basis van een CAD/CAM snijfile. De minimale draaistraal van de messen wordt bepaald door het materiaal.  Deze versie is nu in onderzoek.

Optioneel:  Transport trolley voor een rol materiaal.

Optioneel  leverbaar: handling equipment voor het beladen van de machine en afladen van rollen gesneden product

Werkingsprincipe

werkingsprincipe

Omdat het materiaal stijf is wordt een rand van het materiaal gebruikt als richtlijn voor het positioneren van de langs snitten. Om deze reden is een mate van stijfheid in het materiaal nodig. Van deze eigenschap wordt ook gebruik gemaakt in het lengte meet system dat uit gaat van stijf materiaal.

Bewezen toepassing:

Rol breedte max          : 3.2 m
Rol diameter                : tot 0.8 m
Materiaal diktes           : ca. 1.5 tot 3.0 mm dunne plaat of stijf doe. Dikte variatie max 0.5 mm
Bewezen materialen  : Pecolit 1.0  to 3.0 mm dikte
Snijsnelheid                 : tot 10 m/min
Besturing                     : PLC besturing met een 7 duims touch screen PLC. Alle bewegingen kunnen handmatig worden bijgestuurd indien nodig.

Besturing system voor een dwars en drie lengte snitten.

Besturingssysteem

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Meer informatie over onze oplossingen voor uw productieproblemen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan door onderstaand formulier in te vullen.

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.