envlag Testen      0031 (0) 50 3 16 82 82

 

Testen

Testgereedschappen en -opstellingen

Natuurlijk moeten geproduceerde en/of geassembleerde producten ook getest worden op functionaliteit en specificaties. Ook voor testgereedschappen en -opstellingen bent u bij Wadcon speciaalmachinebouw aan het juiste adres.

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Combi-lektester
Combi-lektester

De combi-lektester is een speciaalmachine ontworpen voor het 100% testen op lekkage van remcilinders voor vrachtwagens.

De combi-lektester is een speciaalmachine die bij één van onze klanten wordt ingezet in de productie van remcilinders ten behoeve van de automobielindustrie. De werking is als volgt: een remcilinder wordt op de combi-lektester geplaatst en door middel van twee luchtslangen aangesloten op twee Innomatec lektestcomputers. Voor extra veiligheid van de operator wordt de remcilinder handmatig aan de bovenzijde geborgd met een Festo cilinder. Na het geven van een startsignaal aan een Siemens S7 PLC wordt aan de onderzijde de remcilinder vastgeschroefd door middel van twee Atlas Copco schroefautomaten. Hierna starten automatisch beide Innomatec lektestcomputers met hun testprogramma. Na circa 60 seconden is de remcilinder volledig getest en krijgt volledig automatisch een unieke code ingeslagen ter herkenning. Hierna zullen de Atlas Copco schroefautomaten de remcilinder weer vrijgegeven en kan de borging aan de bovenzijde door de operator verwijderd worden. Zo zorgen zes identieke, door Wadcon gebouwde, combi-lektesters, met deze 100% controle bij aan extra veiligheid op de weg.

Combi-lektester 2

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Meer informatie over onze oplossingen voor uw productieproblemen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan door onderstaand formulier in te vullen.

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.