envlag Movit besturing      0031 (0) 50 3 16 82 82

Wadcon Intuitive© control module

Een enkele PLC besturing staat boven het systeem als proces controller. Alle signalering, besturing en functionaliteiten communiceren met de PLC via een I/O Link zodat de hoeveelheid bedrading drastisch vermindert en daarmee de betrouwbaarheid verhoogt.

Programmeren en herprogrammeren gaat via een tablet middels HTML technologie die uiterst intuïtief is in gebruik: Het systeem werkt voor u, niet andersom. U kunt stapsgewijs aansturingde automatisering opvoeren zonder onnodige risico’s.

RFID technologie zorgt voor individuele aansturing per product en op maat.

wadcon intuitive control module

link

Elke module heeft zijn eigen signaal eenheid (O/I Link) , frequentie regeling en aandrijving. Het I/O link system zorgt voor een minimum aan bedrading tussen modules onderling en de PLC besturing.

Een aanpassing of uitbreiding van het systeem kan probleemloos worden gekoppeld aan de besturing, en vervolgens de nieuwe besturing worden in-geleerd.

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

Wadcon Intuitive control

Het Intuitive control systeem is op HTML techniek gebaseerd en stelt u in staat om zonder programmeer kennis de besturing en functies voor het systeem te bepalen en dynamisch te simuleren. Wanneer u tevreden bent met het resultaat kan de converter hier het programma mee schrijven voor de PLC. Het is zowel intuïtief als object georiënteerd en voorzien van menu keuzes. Stap voor stap definieer je de transportfuncties, stop posities, werkstations met start signaal aan de bewerking en ontvangst van een bewerking gereed signaal om verder te gaan. Gewoon door een functie aan te tikken, te verplaatsen en te bevestigen.

drag drop

Eventuele vragen of keuzes worden in een onderliggende laag voorgelegd. De Intuitive control converter zal uit uw configuratie een PLC besturing. De eenvoud van dit system is uniek en de intuïtieve ondersteuning en trouble shooting uiterst gebruiksvriendelijk. U houdt zelf de controle over uw system, niet de programmeur.

Code vrij programmeren van het Intuitive transfer systeem:

Drag & Drop elementen van het systeem en stel zo het geheel samen: Door eerste de baan elementen op te stellen en op lengte te brengen , daarna de stop en start plekken van de processen in te plannen en vervolgens de processen te definiëren. Boolean logica ondersteunt de toepassingen.

fouten aangeven
Fouten in de samenstelling worden aangegeven door het baan element dat niet klopt in te kleuren in geel.
actions stopper
Acties na sensoren en stop punten worden gedefinieerd
sensoren
Sensoren worden gedefinieerd met de acties die ze moeten aansturen

Als alle baan elementen gedefinieerd zijn kun je de configuratie doorgeven aan de PLC via de knop Edit System en dan schrijft deze automatisch het PLC besturingsprogramma.

edit systeem
Edit system

foutcode onderstueningFout code ondersteuning: Wanneer er een fout optreedt in het systeem dan kan dezelfde interface helpen met het opsporen daarvan: de locatie wordt aangegeven op de interface en een submenu geeft aan wat er aan de hand is.

Mocht nu een werkstation niet direct te repareren zijn (denk aan een cobot met schroevendraaier o.i.d die een probleem heeft) dan kan dit workstation uit-geprogrammeerd worden met dezelfde drag and drop techniek en kan deze tijdelijk door menselijke bemanning worden overgenomen. Zo blijft u zelf baas over de productie en hoeft u niet onnodig stil te staan.

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Meer informatie over onze oplossingen voor uw productieproblemen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan door onderstaand formulier in te vullen.

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.