envlag Movit Transfersysteem      0031 (0) 50 3 16 82 82

 
Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

Movit transfersysteem  

Movit data-driventransfer systeem

 

 

logo            logo europese unie

Waarom Movit?

Movit biedt flexibiliteit voor uw productie om naar eigen inzicht in te richten en aan te passen. Daarmee kunt u inspelen op verandering van omstandigheden en verbetering ondersteunen op uw werkvloer met actieve deelname van uw medewerkers.

Movit is een modulair intelligent transportsysteem voor toepassing in een assemblage- of productieproces. Het kan elk montage- of controleproces ondersteunen en is snel en eenvoudig om te vormen dan wel uit te breiden naar een andere configuratie. Wat Movit onderscheidt is een modulaire opzet en een intuïtief besturingssysteem dat de gebruiker in staat stelt de controle op de werkvloer te houden. Alle modules hebben een eigen besturingssysteem. Door middel van het omzetten van stekkers kan op deze wijze een nieuwe opzet gemaakt worden.

Systeemcomponenten

Movit besturing

 

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

Movit gebruikt bewezen aandrijfcomponenten voor het mechanisch verplaatsen van producten van processtap naar processtap. Toepassing van RFID zorgt voor een bewaakte route, waarbij het product langs de juiste werkstations gaat in de juiste volgorde en met de juiste controlepunten. De intuïtieve besturing zorgt u dat overzicht houdt over de lijn en maakt daarnaast het invoegen of uitvoegen van een processtap eenvoudig. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld beginnen met een eenvoudige layout en stap voor stap “door-automatiseren” op het moment dat uw productieaantallen toenemen. Zo kunt u bijvoorbeeld handmatig schroeven vervangen voor een automatische schroefsysteem of een assemblageproces met cobots automatiseren.

Movit hebben wij als ervaren systeemintegrator ontwikkeld om flexibel toe te passen voor assemblage-, inspectie- en testsystemen.

Baan samenstelling:

De baan zelf is samen te stellen uit modulaire componenten. De keuze en mogelijkheden zijn groot zodat wij graag deze samen met u samenstellen. De basis elementen zijn:

Aandrijf unit en draag banden:

De draagbanden worden op lengte samengesteld tot de gewenste baan. Op de banden liggen de dragers die door de banden worden meegevoerd. Elke unit heeft een eigen motor, besturing en schakelkast en kan individueel bestuurd worden,

aandrijfunit

Drager:

De productdrager ligt op de aandrijfbanden en wordt daardoor meegevoerd. Geleiding pennen zorgen dat de drager het gewenste spoor volgt en worden ingezet om gestuurde wissels mogelijk te maken. Standaard dragers kunnen tot 400 x 400 mm worden geleverd met een draagvermogen van 50kg.

drager

Stopper:

Om een product te bewerken moet deze betrouwbaar op een bepaalde plaats stoppen. De basis stopper is pneumatisch en zorgt voor positionering op +/- 5mm De transportband glijdt ondertussen onder de drager door.

stopper

Positionering unit:

Om een product te bewerken is het vaak nodig om deze los te maken van de transportbaan en nauwkeurig in positie te klemmen.

positionering

Draaien 90 graden:

De productdragers worden omgeleid door een geleide set (CAM's) waardoor de drager op een andere baan wordt over gezet.

draaien

Draaien 180 graden:

De product dragers worden 180 graden gedraaid om en een retourbaan te vormen.

draaien

Gestuurde wissel:

De gestuurde wissel zorgt dat een drager omgeleid wordt naar een andere baan. Dit wordt gebruikt om, bijvoorbeeld, een parallelle bewerkingsbaan te maken. De wissel wordt door de intelligentie van de baan aangestuurd.

gestuurdewissel

Ongestuurde wissel:

Met deze eenvoudige wissel wordt elke drager naar een parallelle baan gestuurd.

ongestuurdewissel

Montage werkplek:

De productdrager wordt middels een sideshift op een montageplek geschoven. De drager stopt op een signaal van een montage medewerker of volgens het programma op de locatie en wordt dan overgezet met behulp van een luchtcilinder. Het schuiven wordt met een geleiding ondersteund. Eenmaal in positie kan de drager met vacuüm worden vastgehouden in positie voor, bijvoorbeeld, montage werk. Voor het terug in omloop brengen zorgt een stopper voor de locatie dat ruimte gemaakt wordt voor de drager.

Montage werkplek Wadcon

offline

Veiligheidscomponenten

Zoals een noodstop of licht scherm wordt net als de ander componenten geïntegreerd met de productie baan. Zo zal een robot een eigen kooi en beveiligde toegangsdeur hebben en kunnen bewegende delen beveiligd worden met een lichtscherm. De besturing is voorbereid op deze integratie.

emergency

Maatwerk systeem componenten:

Wadcon is thuis in het maken van maatwerk toepassingen: uw eigen specifieke systeem componenten kunnen op maat worden toegevoegd aan Movit.

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

Besturing:

De basis uitvoering van Movit wordt uitgerust met een PLC die alle proces elementen en de intelligentie in de baan samenbrengt. Het programma wordt modulair door Wadcon Automation opgesteld en kan eenvoudig op afstand worden aangepast.

I/O Link technologie

linksysteem

Besturing:

Elk baan element heeft zijn eigen besturing en sensorpakket en kan daarmee zelfstandig werken. Hierdoor kunnen de elementen modulair worden samengesteld en wanneer nodig kan de samenstelling ter plaatse worden aangepast.

Met Movit kunnen de besturingselementen op dezelfde manier worden samengesteld. Hardware componenten als sensoren worden in de baan geplaatst en in de software wordt daar een taak aan toegewezen.

sensorlinksysteem

Het gebruik van een I/O link systeem om alle sensoren te laten communiceren met de Movit besturing via een enkele doorgeluste sensor kabel maakt dat bij het opnieuw samenstellen van de baan geen grote bundel met draden vernieuwd hoeft te worden maar alleen dat een enkele draad doorverbonden moet worden. In deze foto is dat de groene draad. De (oranje) I/O link unit verzamelt en verbindt alle sensor signalen tot een enkele signaal kabel.

Intelligentie:

chipMovit Transfersysteem

De PLC besturing zorgt dat de productiebaan bestuurd wordt en dat informatie verzameld en verstuurd wordt. Signalen als positie, RFID signalering, stoppers , buffers en zo voort worden door de PLC verwerkt tot een integrale aansturing van de productiebaan. Zo kan de baan ook productie informatie verzamelen en een rol spelen in validatie en registratie van kwaliteitsmeting.

'Handshake' integratie met cobot/robot of externe bewerking. Wanneer een product door een cobot van de drager wordt gehaald voor externe bewerking geeft Movit een 'start' commando aan de externe machine en ontvangt na bewerking een 'gereed' signaal met goed- of afkeur terug.

robot

Programmering:

Movit kan eenmalig voor u worden geprogrammeerd. Mocht u daarna een aanpassing willen dan kan eenvoudig op afstand een aanpassing worden doorgevoerd. Het betreft dan vooral het toewijzen van signalen en functies op de juiste plaats en in de juiste volgorde en is snel en betaalbaar uit te voeren.

Movit Intuitive (Digital Twin) besturing gaat een flinke stap verder. Vanuit een grafisch gestuurd menu bouwt u een digital twin van uw productie baan en gebruikt dit om uw PLC automatisch te programmeren en als ondersteuning bij trouble shooting. Voor meer informatie zie de link: https://www.wadcon.nl/innovaties/movit-transfersysteem/movit-besturing.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Meer informatie over onze oplossingen voor uw productieproblemen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan door onderstaand formulier in te vullen.

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.