envlag Toolit Cobot and Robot tooling      0031 (0) 50 3 16 82 82

ToolIt: Cobot and Robot tooling

De Toolit is een serie vacuüm cobotgrippers welke configureerbaar zijn voor robot- en cobotarmen. Doordat de zuignappen op de hoekpunten van het object geplaatst worden, zijn stabiliteit en veiligheid gegarandeerd. Dit resulteert in het feit dat de Toolit veel geschikter is voor het palletizen van dozen ten opzichte van gebruikelijke tools.

Daarbij komt dat deze serie makkelijk te configureren is via www.cobotgripper.com. Via deze configurator is het mogelijk om alle mogelijke opties en uitbreidingen eenvoudig te selecteren, waarna de tool aangevraagd kan worden.

Alle producten die vallen onder de Toolit serie zijn hieronder op deze pagina te vinden. 

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

 

cobotdocumentatietoolit serietoolit serie

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Toolit Airforce Magneet tooling
Toolit Airforce Magneet tooling
magnet

Gewicht: door een samengestelde aluminium constructie toe te passen kunnen we een sterke en stijve constructie maken met laag eigen gewicht.

Diameter: Weight:
3M 250 mm3,5 kg
3M 350 mm3,5 kg
3M 500 mm3,6 kg

Op het frame worden 3 krachtige bi-stabiele permanent magneten gemonteerd. Dit voorkomt het risico van 'afpellen'. De drie magneten worden door een enkel 5/2 bi-stabiel stuurventiel bekrachtigd. In geval van verlies van lucht voeding houdt de magneet zijn volledige houdkracht.

De houdkracht van de magneten is maximaal 530 N per stuk. Dit wordt bereikt met een minimale plaat dikte van 2 mm staal, met een vaste gladde structuur zonder vervuilking, lak of roest. Om deze reden houden wij een flinke marge in de magnetische houdkracht. In geval van twijfel; neem svp contact op met Wadcon of stuur ons een proef stuk om te testen.

magnet

Afwijkende frame maten: De magneten staan standard in een driehoek opgesteld. Afwijkende vormen en maten tot 600 mm kunnen voor een vaste meerprijs worden geleverd.

Toolit Airforce Rond

Speciaal voor ronde producten zoals cilinders of assen bieden wij de RM type tooling. Dit is vooral van toepassing voor het bedienen van bij voorbeeld een draaibank of in een assemblage opstelling. De maximale ronding is 120mm en de tooling kan per magneet ook veilig vlakke objecten oppakken tot 30 kg.

In een situatie waar de operator vaak in de buurt van de machine werk is een dubbele uitvoering, type 2RM sterk aan te bevelen.

Gewicht enkele magneet type 1RM: 2 kg

Gewicht dubbele magneet type 2RM: 4,5 kg

Toebehoren:

Pneumatische besturing voor een of twee magneten:

  • 1 x Bi-stabiel luchtventiel 5/2 3mm.
magnet

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Meer informatie over onze oplossingen voor uw productieproblemen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan door onderstaand formulier in te vullen.

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.