envlag Toolit Cobot and Robot tooling      0031 (0) 50 3 16 82 82

wadcon logo automation

ToolIt Airforce: Cobot and Robot tooling

schermafbeelding

 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Toolit Airforce Magneet tooling
Toolit Airforce Magneet tooling
magnet

Gewicht: door een samengestelde aluminium constructie toe te passen kunnen we een sterke en stijve constructie maken met laag eigen gewicht.

Diameter: Weight:
3M 250 mm3,5 kg
3M 350 mm3,5 kg
3M 500 mm3,6 kg

Op het frame worden 3 krachtige bi-stabiele permanent magneten gemonteerd. Dit voorkomt het risico van 'afpellen'. De drie magneten worden door een enkel 5/2 bi-stabiel stuurventiel bekrachtigd. In geval van verlies van lucht voeding houdt de magneet zijn volledige houdkracht.

De houdkracht van de magneten is maximaal 530 N per stuk. Dit wordt bereikt met een minimale plaat dikte van 2 mm staal, met een vaste gladde structuur zonder vervuilking, lak of roest. Om deze reden houden wij een flinke marge in de magnetische houdkracht. In geval van twijfel; neem svp contact op met Wadcon of stuur ons een proef stuk om te testen.

magnet

Afwijkende frame maten: De magneten staan standard in een driehoek opgesteld. Afwijkende vormen en maten tot 600 mm kunnen voor een vaste meerprijs worden geleverd.

Toolit Airforce Rond

Speciaal voor ronde producten zoals cilinders of assen bieden wij de RM type tooling. Dit is vooral van toepassing voor het bedienen van bij voorbeeld een draaibank of in een assemblage opstelling. De maximale ronding is 120mm en de tooling kan per magneet ook veilig vlakke objecten oppakken tot 30 kg.

In een situatie waar de operator vaak in de buurt van de machine werk is een dubbele uitvoering, type 2RM sterk aan te bevelen.

Gewicht enkele magneet type 1RM: 2 kg

Gewicht dubbele magneet type 2RM: 4,5 kg

Toebehoren:

Pneumatische besturing voor een of twee magneten:

  • 1 x Bi-stabiel luchtventiel 5/2 3mm.
magnet

Special Tooling

specialtoolign

Onze Tooling is ontworpen voor de toepassing in plaats van multi inzetbaar. Wij vinden dat tooling voor grotere payloads en zeker voor cobots op maat moet worden gemaakt voor de toepassing en hebben een ontwerp gemaakt dat zich makkelijk laat aanpassen en met CAD CAM technieken op maat laat maken voor uw specifieke toepassing. Voor speciale industriële toepassingen ontwerpen wij tooling, voor robots tot 500 kg payload maar ook voor hijswerk 'onder de haak'. Met ruim 30 jaar ervaring kunnen wij terugvallen op een flinke bibliotheek met ontwerpen die zich hebben bewezen in industriële handling.

Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft of u wilt weten hoe een Wadcon uw proces kan verbeteren? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zullen u zo snel mogelijk benaderen voor een afspraak.

 

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.

Integron
Wadcon
Habeload
DTS2
S. Munter Elektrotechniek