envlag Toolit Cobot and Robot tooling      0031 (0) 50 3 16 82 82

wadcon logo automation

ToolIt Airforce: Cobot and Robot tooling

schermafbeelding

 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Toolit Airforce Vacuüm Tooling
Toolit Airforce Vacuüm Tooling
cobotdocumentatie

Gewicht: door een samengestelde aluminium constructie toe te passen kunnen we een sterke en stijve constructie maken met laag eigen gewicht.

Diameter (mm)Gewicht (kg)
1: 2501,8
2: 3501,9
3: 5002,0

Zuignappen : 3 stuks 80 mm polyurethaan. Elke zuignap heeft een eigen vacuüm generator en een eigen lucht voeding daarvoor via een 5/3 stuurventiel met snelle afblaas functie. Zo heeft de grijper drie volledig onafhankelijk systemen en is eén enkele zuignap sterk genoeg om de werklast van 23 kg te houden. De werklast is berekend op verticaal hijsen met een veiligheidsfactor >4 op een vlak, glad en dicht oppervlakte.

Bijbehorende besturing:

Airforce 3 punts tooling:

  • Lucht druk schakeling P=/> 6Bar.
  • 3 x 5/3 stuurventiel 3mm voor de vacuüm venturi.
airpressure

Optioneel extra:

Lucht reserve: 1 liter lucht reserve ketel back up met terugslagklep. Hiermee kan de vacuüm enkele seconden gehandhaafd worden totdat de robot de last neerzet igv van het wegvallen van de luchtdruk.

Drie vacuüm schakelaars op de zuignappen: zodra een van de zuignappen onvoldoende vacuüm heeft wordt dit gesignaleerd. Voor cobot applicaties is dit sterk aan te bevelen.

Afwijkende frame maten: De zuignappen staan standard in een driehoek opgesteld. Afwijkende vormen en maten tot 600 mm kunnen voor een vaste meerprijs worden geleverd.

Special Tooling

specialtoolign

Onze Tooling is ontworpen voor de toepassing in plaats van multi inzetbaar. Wij vinden dat tooling voor grotere payloads en zeker voor cobots op maat moet worden gemaakt voor de toepassing en hebben een ontwerp gemaakt dat zich makkelijk laat aanpassen en met CAD CAM technieken op maat laat maken voor uw specifieke toepassing. Voor speciale industriële toepassingen ontwerpen wij tooling, voor robots tot 500 kg payload maar ook voor hijswerk 'onder de haak'. Met ruim 30 jaar ervaring kunnen wij terugvallen op een flinke bibliotheek met ontwerpen die zich hebben bewezen in industriële handling.

Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft of u wilt weten hoe een Wadcon uw proces kan verbeteren? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zullen u zo snel mogelijk benaderen voor een afspraak.

 

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.

Integron
Wadcon
Habeload
DTS2
S. Munter Elektrotechniek