envlag Toolit Cobot and Robot tooling      0031 (0) 50 3 16 82 82

ToolIt: Cobot and Robot tooling

De Toolit is een serie vacuüm cobotgrippers welke configureerbaar zijn voor robot- en cobotarmen. Doordat de zuignappen op de hoekpunten van het object geplaatst worden, zijn stabiliteit en veiligheid gegarandeerd. Dit resulteert in het feit dat de Toolit veel geschikter is voor het palletizen van dozen ten opzichte van gebruikelijke tools.

Daarbij komt dat deze serie makkelijk te configureren is via www.cobotgripper.com. Via deze configurator is het mogelijk om alle mogelijke opties en uitbreidingen eenvoudig te selecteren, waarna de tool aangevraagd kan worden.

Alle producten die vallen onder de Toolit serie zijn hieronder op deze pagina te vinden. 

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

 

cobotdocumentatietoolit serietoolit serie

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Toolit Configurable Cobotgripper
Toolit Configurable Cobotgripper

Configureerbare tools voor robot- en cobotarmen. Via onze nieuwe configurator www.cobotgripper.com is het mogelijk om de tool eenvoudig te configureren en aan te vragen. Op deze configurator zijn alle details en specificaties van de Toolit serie te vinden.

toolit serietoolit serie

  • Hoge tilcapaciteit: De tools bestaan uit een aluminium frame dat versterkt is met hoog sterkte staal. Dit resulteert in een sterke maar lichte constructie met een tilcapaciteit tot 35 kg.
  • Krachtig: De tools zijn uitgerust met vier hoge debiet vacuümejectoren welke direct boven de zuignappen geplaatst zijn. Hierdoor kan de tool zelfs de meest poreuze objecten optillen. Omdat de mens in de buurt van de werkende cobot kan komen is een hogere redundantie van grijper techniek nodig om maximale zekerheid te bieden. Alle tooling voldoet aan ISO 20218 -I 2016 voor 'end effectors' met bijzondere aandacht voor de toepassing in een coöperatieve robot toepassing. 
  • Rapid manufacturing: Het is mogelijk om binnen een paar weken de door u gekozen configuratie te produceren, wanneer er geen voorraad aanwezig is. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van de nieuwste productietechnieken zoals geautomatiseerd kanten en 3D-printen. 
  • Veilig: Het object is op de hoekpunten het sterkst. Om veiligheid en stabiliteit te vergroten worden de zuignappen dicht bij de hoekpunten van het object geplaatst. Dit verkleint ook de kans dat het object door vervorming scheurt. Daarnaast kunnen de vier vacuümejectoren individueel worden gevoed. Dit resulteert in een zeer hoge mate van redundantie. 
  • Eenvoudig te integreren: Alle tools zijn ontworpen om te worden bevestigd aan een ISO 9409-1-50-4-M6 flens. Deze flens wordt door de meeste cobot producenten toegepast. Adapterplaten kunnen op aanvraag worden gemaakt indien uw robot of cobot een andere flens heeft. 
  • Slim design: Alle tools kunnen worden uitgerust met vacuüm schakelaars om in elke zuignap het vacuümgehalte te controleren. Door dit toe te passen kan de tool geoptimaliseerd worden.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Meer informatie over onze oplossingen voor uw productieproblemen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan door onderstaand formulier in te vullen.

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.