envlag Assembleren      0031 (0) 50 3 16 82 82

 

Assembleren

Assemblagelijnen en gereedschappen

Het assembleren van onderdelen wordt tegenwoordig niet meer handmatig gedaan maar voornamelijk machinaal. Het komt echter nog wel eens voor dat er toch een kleine of middelgrote assemblage opstelling nodig is. Voor deze opstellingen maar ook voor het handelen van producten kunnen wij u een goede oplossing bieden op basis van transfersystemen en/of geautomatiseerde assemblage oplossingen.  

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Assemblagemachine
Assemblagemachine

Semiautomatische felsmachine voor het produceren van industriële normdelen.

Voor één van haar klanten heeft Wadcon een semiautomatische felsmachine ontwikkeld en gebouwd voor het produceren van industriële normdelen. Het doel van de machine is om drie halffabricaten samen te brengen en tot één geheel te assembleren. Het felsen gebeurt tijdens een draaiende beweging. De machine biedt een werkplek voor één operator.

Door een slimme opstelling en een ergonomische handling van componenten, is de productieoutput meer dan verdubbeld. Door toepassing van een Fibro® indexeertafel zijn de in- en uitvoer van producten en de procespositie van elkaar gescheiden. De krachten die de machine ten behoeve van het proces opwekt, worden gerealiseerd door samenwerking tussen vier Stöber®-servomotoren. Tevens wordt de feedback van de servomotoren gebruikt voor de voor het normdeel gewenste traceability. Het basisframe is opgebouwd uit ITEM® industriële aluminium constructie profielen. Voor extra veiligheid van de operator is de machine uitgevoerd met een Sick® lichtscherm.

Assemblagemachine 2

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Meer informatie over onze oplossingen voor uw productieproblemen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan door onderstaand formulier in te vullen.

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.