envlag Assembleren      0031 (0) 50 3 16 82 82

 

Assembleren

Assemblagelijnen en gereedschappen

Het assembleren van onderdelen wordt tegenwoordig niet meer handmatig gedaan maar voornamelijk machinaal. Het komt echter nog wel eens voor dat er toch een kleine of middelgrote assemblage opstelling nodig is. Voor deze opstellingen maar ook voor het handelen van producten kunnen wij u een goede oplossing bieden op basis van transfersystemen en/of geautomatiseerde assemblage oplossingen.  

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Automatische boormachine
Automatische boormachine

De automatische boormachine voorziet de vrijgavenbout van een remcilinder van het boorgat dat nodig is voor de penverbinding tussen draadeind en moer

Automatische boormachine 2

Op een roltafel wordt een remcilinder geplaatst en handmatig naar achteren geduwd. Een sensor detecteert dat de tafel in positie is en start het boren. Tijdens het boren worden spanen weggezogen. Wanneer het gat geboord is wordt de remcilinder nog een van spanen ontdaan en teruggezet in de startpositie. Hierna kan de operator handmatig een pen in het geboorde gat persen. Nadat de pen geplaatst is kan de vrijgavebout m.b.v. een automatische schroevendraaier worden verdraaid. Hiervoor beschikt deze machine over een fixeertafel met tweehanden bediening.

Voor de besturing is gebruik gemaakt van een Siemens S7-1200 PLC en voor de veiligheid is een lichtscherm van Sick geplaatst.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Meer informatie over onze oplossingen voor uw productieproblemen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan door onderstaand formulier in te vullen.

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.