envlag Assembleren      0031 (0) 50 3 16 82 82

 

Assembleren

Assemblagelijnen en gereedschappen

Het assembleren van onderdelen wordt tegenwoordig niet meer handmatig gedaan maar voornamelijk machinaal. Het komt echter nog wel eens voor dat er toch een kleine of middelgrote assemblage opstelling nodig is. Voor deze opstellingen maar ook voor het handelen van producten kunnen wij u een goede oplossing bieden op basis van transfersystemen en/of geautomatiseerde assemblage oplossingen.  

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Montage sealstrip
Montage sealstrip

Montagegereedschap voor het samenvoegen en fixeren van een sealstrip op een koelerplaat.

Op deze machine wordt een sealstrip op een koelerplaat gefixeerd door middel van 4 “vingers” die aan de achterzijde van de koelerplaat worden omgebogen. Hiervoor plaatst de operator eerst een koelerplaat en daar bovenop de sealstrip met de genoemde vingers naar beneden. In de opname (op de foto zichtbaar) wordt door middel van sensoren gecontroleerd of alle producten aanwezig zijn én in de juiste positie. Door het bedienen van een tweehandenbediening wordt een elektrische draaitafel 180° gedraaid. In de achterste positie worden vervolgens de vingers omgerold en daarmee gefixeerd aan de koelerplaat. Aan de voorzijde is intussen plaats om het reeds gefixeerde product uit te nemen en nieuwe onderdelen te plaatsen.  

Voor de besturing is gebruik gemaakt van een Siemens S7-1200 PLC en voor de veiligheid is een Pnoz multi-mini van Pilz geplaatst.

Montage sealstrip 2

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Meer informatie over onze oplossingen voor uw productieproblemen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan door onderstaand formulier in te vullen.

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.