envlag Assembleren      0031 (0) 50 3 16 82 82

 

Assembleren

Assemblagelijnen en gereedschappen

Het assembleren van onderdelen wordt tegenwoordig niet meer handmatig gedaan maar voornamelijk machinaal. Het komt echter nog wel eens voor dat er toch een kleine of middelgrote assemblage opstelling nodig is. Voor deze opstellingen maar ook voor het handelen van producten kunnen wij u een goede oplossing bieden op basis van transfersystemen en/of geautomatiseerde assemblage oplossingen.  

Neem contact op        Adviesgesprek aanvragen

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Monteren van pijpjes
Monteren van pijpjes

Voor een automotive klant ontwikkelde Wadcon een geautomatiseerde werkplek voor het van binnenuit vastzetten van aansluitpijpjes in een koelsysteem. Het vastzetten van de pijpjes gebeurt in meerdere stappen waardoor is gekozen voor een indexeertafel met 4 posities. In de eerste positie vult de operator de machine met de juiste onderdelen. Na het geven van een startsignaal, draait de indexeertafel naar de volgende positie waar het eerste aansluitpijpje aan een basisplaat wordt bevestigd. Het vastzetten van het pijpje gebeurt door middel van een spreiddoorn die pneumatisch wordt bekrachtigd. Op de derde positie wordt vervolgens het tweede pijpje op eenzelfde manier vastgezet. De vierde positie tenslotte is ingericht als controle station waar de gehele samenstelling nauwkeurig wordt nagemeten en de productiedata wordt verstuurd.
monteren pijpjes

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Meer informatie over onze oplossingen voor uw productieproblemen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan door onderstaand formulier in te vullen.

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.