envlag Produceren      0031 (0) 50 3 16 82 82

wadcon logo automation
 

Produceren

Productiemachines

Het fabriceren van producten of onderdelen vergt vaak specialistische oplossingen welke niet standaard op de markt verkrijgbaar zijn: onze engineers denken graag met u mee waarbij wij de concepten en ideeën ook graag voor u realiseren. 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
HF Soldeerstation
HF Soldeerstation

Soldeerstation voor het solderen van ringen op een houder waarbij gebruik wordt gemaakt van HF (hoge frequentie) technieken en servobesturing.

Op het HF soldeerstation worden ringen op een houder gesoldeerd met behulp van hoogfrequent-technieken. 

Het station bestaat uit twee compartimenten, één voor de voorbewerking van de producten en één voor het soldeerproces. Bij de voorbewerking worden tot maximaal 11 ringen en houders geplaatst gescheiden door buffers van keramiek. Tussen de ringen en houders wordt een ring van soldeertin geplaatst. Over deze stapel producten wordt een glazen stolp geplaatst die wordt vacuümgezogen tot minimaal 10-5 bar. Er kunnen steeds 5 stolpen worden voorbereid en verwerkt. 

Bij het proces wordt door middel van een servo-gestuurde X-Y as een spoel over de eerste stolp geplaatst waarna de HF generator een hoge frequentie door de spoel stuurt waardoor de ring van soldeertin gaat smelten. Vervolgens wordt de spoel verticaal verplaatst naar product 2,3,4 enz. Wanneer alle producten klaar zijn kan het proces in het andere compartiment starten en kunnen de gesoldeerde producten worden weggenomen.

Voor de besturing wordt gebruik gemaakt van een Saia-Burgess PLC, een Festo elektrische X-Y as en een HF unit van Himmelwerk.

HF Soldeerstation 2

Neem contact met ons op

Indien u vragen heeft of u wilt weten hoe Wadcon uw proces kan verbeteren? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij zullen u zo snel mogelijk benaderen voor een afspraak.

 

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.